Nyheter

AbrastMet™ XL Pro

2019-09-19
AbrasiMet™ XL Pro är en helt ny golvstående kapmaskin med 356 mm till 457 mm kapskiva som ger excellent och repeterbar snittkvalitet för prov med större diameter. Med bl. a. automatisk rörelse i xyz-led, seriekapning, intuitivt användargränssnitt med programmerbara metoder, SmartCut och grön laser för detektering av snittläge gör AbrasiMet™ XL Pro vardagen lite enklare för operatören.

AbrasiMet M – ny kompakt kapmaskin

2019-09-14
AbrasiMet M är en vidareutveckling av Buehlers manuella, mindre kapmaskin. Med kompakt och stabil design, stort utrymme i kaprummet och med möjlighet att använda både 250 mm och 300 mm kapskiva blir detta det perfekta valet för krävande kapning både i laboratorie- och produktionsmiljö. Lägg därtill möjligheten att montera dubbla skivor och byta skiva utan att använda verktyg. Läs mer på vår produktsida.

Sommarsemester 2019

2019-06-25
Snart är det sommarsemester för många av oss och även i år stänger vi i några veckor. Under perioden 15 juli - 2 augusti är vårt kontor stängt. Öppet igen måndagen den 5 augusti. Trevlig sommar!

Kurs i provpreparering hos Buehler

2019-06-17
Den 10 - 12 september arrangerar vi tillsammans med Buehler nästa kurs i provpreparering. Kursen arrangeras denna gång i Coventry där Buehler finns på området för University of Warwick. Det borde borga för lärorika dagar. Vi hoppas att du är intresserad av att hänga med. Hör av dig till oss för mer information.

Ny serie diamantslipskivor

Nu introducerar Buehler DGD Mosaic, en serie diamantslipskivor med förbättrad avverkningshastighet och livslängd. DGD Mosaic finns i kornstorlekar från den grövsta grit 120 (120 μm) till den finaste 1000 grit (12 μm). Används med fördel vid slipning av stål och material hårdare än stål.