Metallografisk provpreparering

Produktkatalog förbrukningsmaterial
För att läsa vår produktkatalog behöver du ha Adobe Reader installerat. Saknar du det kan det hämtas gratis på deras hemsida.

till produktkatalogen
 
IsoMet Low Speed Saw

Den minsta av precisionskaparna men samtidigt en klassiker. 0-300 rpm, max 127 mm:s kapskiva.

 
IsoMet 1000

Mer digitaliserad än Low Speed Saw. 100-975 rpm, max 178 mm:s kapskiva och möjlighet att montera kapbord för manuell snittning av t.ex. mönsterkort.


IsoMet 4000

Lättanvänd, automatisk precisionskap stabil, stark och precis. Max 5000 rpm, 200 mm:s kapskiva. SMARTCUT-funktion.

 
IsoMet 5000

IsoMet 5000 liknar IsoMet 4000 men är ytterligare automatiserad, mer programmerbar samt kan utföra automatisk seriekapning.

  mer info på buehler.com
Delta

Stora till medelstora automatiska kapmaskiner med egenskaper som ger en extremt bra kapyta. Med orbital cutting som ger minimal kontaktarea mellan kapskiva och prov samt SMARTCUT som reglerar matningshastigheten. Delta finns i 4 olika storlekar med 460, 406, 356 och 305 mm som max kapskivediameter. Alla maskiner kan fås med orbital cutting eller direkt pulskapning.

 
Delta Manual Cutter

Manuell robust kapmaskin för max 356 mm kapskiva. För enkel och snabb manuell kapning av större prover.
AbrasiMatic 300

Med denna bänkkap kan kapning utföras både automatiskt och manuellt. Det är bara att välja. Den har rörelse i XYZ-led, klarar 305 mm kapskiva, har SMARTCUT, touchskärm och kraftfull motor vilket gör den lättstyrd och resulterar i snittytor av bästa kvalitet.

 

 

  mer info på buehler.com
Cast n Vac 1000

Vakuumingjutningsutrustning för flera prov där både ingjutningsplast och prov är under vakuum.

 
SimpliMet 3000

Automatisk elektrohydraulisk ingjutningspress med program för olika applikationer och stora programmeringsmöjligheter. 25-50 mm cylinder.

SimpliMet 2

Manuell ingjutningspress.

 

 

 

 

 

  mer info på buehler.com
EcoMet/AutoMet 250/300

Denna familj av slip- och polermaskiner består dels av EcoMet 250/300 som är en manuell maskin med 200, 250 eller 300 mm skiva och dels av AutoMet 250/300 som är ett slip- och polerhuvud som tillsamman med EcoMet blir till ett halvautomatiskt system. Man kan välja antingen varianten med en plats för programmering av preparationsparametrarna eller Pro, som är programmerbar och där metoder kan lagras. Familjen har en modern design med många finesser.

 
VibroMet 2

Vibrationspolermaskin. Ger excellent polerresultat och exceptionell planhet. Används framför allt för mjukare material och EBSD-prover.

MetaServ 250/Vector LC/Vector

Manuella slip- och polermaskiner med en eller dubbla skivor, 200 eller 250 mm:s diameter. Variabelt varvtal på 50-500 rpm. Med Vector LC 250 Power Head kan maskinerna uppgraderas till ett enkelt halvautomatiskt system. Vector LC som kan monteras på alla MetaServ 250 har individuell, mekanisk fjäderbelastning av 1-4 prover 25-40 mm. Vector Power Head som kan monteras på MetaServ 250 med en skiva klarar individuellt och centralt belastade prover där kraften distribueras med hjälp av pneumatik. Enklare programmering är också möjlig.

 
Burst

Dosersystem att användas som enstaka enheter eller i grupp. Programmerbar via EcoMet/AutoMet Pro men kan även anslutas till andra maskiner. Med peristaltisk pump för alla vatten- och oljebaserade suspensioner.

 

 
  mer info på buehler.com
Kapskivor

Anpassade för materialet som skall snittas för bästa möjliga snittyta. Kapskivor för metalliska material samt diamant- och CBN-kapkivor för kapning av keramer och andra extremt hårda material.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ingjutningsmaterial

Pulver för varmingjutning. Bakelit, Epomet (epoxy), Transoptic (genomskinlig), Dialyftalat samt ledande plast med grafit eller kopparpulver.

Kallhärdande plaster av akryl- och epoxytyp. Epoxyplast med låg krympning och viskositet som EpoxiCure, EpoThin, EpoHeat, EpoKwick och EpoColor. Akrylplast med kortare härdtid som VariDur 10/200/3000, VariKleer och SampleKwick. Tillbehör som ingjutningsformar och fixeringsclips.

Slipmaterial

Slippapper, slipskivor som ApexDGD och Hercules, slipdukar, diamantslipskivor och Lappingfilm i varierande storlekar. Även för magnetinfästning.

 
Polerdukar

I varierande diametrar för polering av alla typer av material.

Polermedel

Diamantpolermedel i form av suspension, pasta och stick. För polering av en mängd material. I kornstorlekar från 0,1 till 45 um.

Oxidpolermedel används för slutpolering och ger bästa möjliga slutresultat. Vissa polermedel kombinerar kemisk och mekanisk polering.

 
Övrigt

Replicating media – Replica utan film.

 

 

 

 

 

 

  mer info i vår produktkatalog